Μία νέα «Κιβωτός» θα οδηγήσει μακριά από τη Γη
Περιβάλλον

Μία νέα «Κιβωτός» θα οδηγήσει μακριά από τη Γη

Μια νέα «Κιβωτό του Νώε» σχεδιάζουν ερευνητές με σκοπό τη μεταφορά του ανθρώπινου είδους μακριά από τη Γη και ενδεχομένως σε κάποιον άλλον πλανήτη, όταν αυτή καταστεί «αφιλόξενη».

Πρόκεται για το «σχέδιο Περσεφόνη» το οποίο ξεκίνησε επείδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί αισθητό κίνδυνο για την ισορροπία του πλανήτη Γη.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας  «Τα Νέα», τουλάχιστον 13 σχεδιαστές από τη Βρετανία, την ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Ιταλία εργάζονται για το συγκεκριμένο project, το οποίο σε περίπου 100 χρόνια, υπολογίζεται να μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους καθώς και δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη μας στο διάστημα, προς αναζήτηση ενός άλλου πλανήτη στον οποίο θα μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος.

Ο σκελετός και τα υλικά του σκάφους θα είναι κατασκευασμένα από οργανική ύλη, όπως άλγη και τεχνητό έδαφος και θα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν βιοκαύσιμα, ικανά να κρατήσουν τους επιβάτες ζωντανούς για πολλές γενιές. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ιπτάμενο οικοσύστημα που θα παράγει τεχνητό φως, βιοκαύσιμα, βαρύτητα, τροφή, οξυγόνο και πόσιμο νερό.

Πριν εκτοξευθεί η διαστρική κιβωτός, οι ερευνητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν παρόμοιες τεχνολογίες για να κατασκευάσουν πράσινες και βιώσιμες πόλεις στον πλανήτη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet