«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία την Παρασκευή
Κοινωνία

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία την Παρασκευή

Πολλά παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την πόλη σήμερα, Πέμπτη, με αποτέλεσμα κάποια από τα σχολεία της συμπρωτεύουσας να παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν το 37ο και το 41ο Δημοτικά Σχολεία, καθώς και το 28 – 29ο και το 64ο Νηπιαγωγεία. Επίσης, στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 3ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγεία Ελευθερίου Κορδελιού, το 7ο και 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου, καθώς και το τμήμα Γ1 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το τμήμα Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτήριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία των ΚΕΠ «Αγγελάκης» και Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών Πλησιέστερων Συγγενών του Ληξιαρχείου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αύριο η λειτουργία του θα έχει αποκατασταθεί. Επίσης ζημιές υπέστησαν το 1ο και το 2ο υπόγεια του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται το αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί αύριο, μετά την άντληση των υδάτων.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επί ποδός τέθηκε όλος ο μηχανισμός Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας καταιγίδα που έπληξε το πολεοδομικό συγκρότημα. Συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν σκουπίδια, φερτά υλικά, καθώς και αντικείμενα που παρασύρθηκαν από την καταιγίδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη.

Εγκλωβίστηκαν τουρίστες και μαθητές στον Λευκό Πύργο

Απεγκλωβίστηκαν έπειτα από περιπέτεια τεσσάρων ωρών οι επισκέπτες και οι μαθητές που είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο μεγάλος όγκος του νερού πλημμύρισε τον αύλειο χώρου του μνημείου, με αποτέλεσμα 24 μαθητές από το Λύκειο της Αργαλαστής Βόλου και 10 τουρίστες από τη Βρετανία να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του.

https://youtu.be/lr2xqKhJzY8

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ξεκίνησε άντληση υδάτων. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν τα κάγκελα από παράθυρο του ισόγειο χώρου του μνημείου και οι επισκέπτες απεγκλωβίστηκαν.

Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής στην οδό Μεσολογγίου, στις Συκιές και τραυματίστηκε.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα στη Γέφυρα των Αγίων Πάντων και στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε το σημείο.

Νωρίτερα, μία γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στη Νεάπολη, με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι δυο τους περίμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν τους βρήκε η καταιγίδα και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τους παρέσυραν. Ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.

https://youtu.be/nXlLObuYMYA

Σφοδρή καταιγίδα, αλλά και έντονη χαλαζόπτωση έχουν πλήξει το κέντρο της πόλης. Καταστήματα και υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στο οδικό δίκτυο της πόλης. Σε πολλά σπίτια και καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισε και ο Λευκός Πύργος!

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

https://youtu.be/9RCT8ZIR_jQ

Με νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου θα επηρεαστούν:

Α) Η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η Εύβοια.

Β) Μέχρι τις βραδινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Γ) Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου:

Α) Μέχρι τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β) Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Βίντεο: seleo.gr & thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet