Προβλήματα σε Χαλκιδική και Μαγνησία από την κακοκαιρία
Κοινωνία

Προβλήματα σε Χαλκιδική και Μαγνησία από την κακοκαιρία

Η πρωινή καταιγίδα που έπληξε τη Μαγνησία την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 άφησε έντονο το στίγμα της στα χωριά Κερασιά και Κανάλια, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ενώ η πυροσβεστική έσωσε και τρία άλογα που κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Ειδικότερα, στα Κανάλια πλημμύρισαν κάποια σπίτια και οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χαμηλά σημεία του χωριού.

Από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κερασιώτη, στον δρόμο Καναλίων – Κερασιάς παρασύρθηκε τμήμα του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και η συγκοινωνία έχει διακοπεί, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επτά σπίτια στην Κερασιά, που γειτνιάζουν με τον Κερασιώτη.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Κεραμίδι της Μαγνησίας, από τα πολλά νερά που «κατέβασε» ο χείμαρρος που περνά μέσα από το επίνειο του χωριού, το Καμάρι.

Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αφού δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έχουν συνδράμει για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

Χαλκιδική: Με προβλήματα η κυκλοφορία στη Νικήτη – Πλημμύρισαν σπίτια στη Σιθωνία

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο.

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα.

H ολισθηρότητα των δρόμων στάθηκε για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη αιτία για να σημειωθούν μικροατυχήματα.

Πηγή: reader.gr / Πηγή φωτογραφιών: www.taxydromos.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet