Στην «κατάψυξη» η χώρα από την Τετάρτη
Περιβάλλον

Στην «κατάψυξη» η χώρα από την Τετάρτη

Για επιδείνωση του καιρού από μεθαύριο, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους, βροχές, καταιγίδες και «βουτιά» του υδράργυρου, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με σημερινό έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χιόνια αναμένονται στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής, και την Εύβοια, κατά τόπους μάλιστα θα πυκνώσουν.

Την Πέμπτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα), την κεντρική κι ανατολική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα), την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης.

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Στο μεταξύ, μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης αναμένονται πολύ θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 8-9 Μποφόρ, στα πελάγη. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, καθώς και το πρωί της Πέμπτης, οπότε θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας προβλέπεται την Παρασκευή. Ωστόσο, από το Σάββατο νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην ανατολική Ελλάδα.

ΓΓΠΠ: Μέτρα αυτοπροστασίας

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet