Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία – Τουλάχιστον 18 νεκροί
Κόσμος

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια της χώρας, με την περιφέρεια Βένετο να δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων στα όρη Δολομίτες, ενώ περίπου 160.000 κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους.

Την Παρασκευή δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, μια γυναίκα 87 ετών και μια Γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία. Οι θάνατοι αυτοί αύξησαν σε 18 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας από τις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πολιτικής Προστασίας.

Το επίπεδο συναγερμού παρέμενε αυξημένο στο Βένετο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο.

Ταυτόχρονα οι πλημμύρες σάρωσαν τη Σικελία με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα «μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών».

https://youtu.be/D2ohmOixqrU

Την Δευτέρα στη Βενετία καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες ανόδους στη στάθμη της θάλασσας, με αποτέλεσμα η πόλη να πλημμυρίσει, ενώ ταυτόχρονα οι άνεμοι έπνεαν μέχρι και 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet