Τουλάχιστον 832 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία
Κόσμος

Τουλάχιστον 832 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον στους 832 νεκρούς έχει ανέβει μέχρι σήμερα ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε την Παρασκευή τη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας,σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδονησίας, όπου διευκρινίζεται πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι αποτιμήθηκε αρχικώς.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών, που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Σοροί θυμάτων βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτηρίων που είχαν καταρρεύσει ή παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι», δήλωσε το Σάββατο ο Νουγκρόχο.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει σορούς ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των κτηρίων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 540. Δεκάδες από αυτούς νοσηλεύονται σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην ύπαιθρο, σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet