Χιονιάς πλήττει Ισπανία, Γαλλία και Βόρεια Ιταλία
Κόσμος

Χιονιάς πλήττει Ισπανία, Γαλλία και Βόρεια Ιταλία

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βόρεια Ιταλία.

Στην Ιταλία μια γυναίκα εβδομήντα ετών που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο από την τοποθεσία Σεστριέρ της βορειοδυτικής Ιταλίας, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που μπλόκαραν τους δρόμους.

Είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ιταλία. Μετά από ημέρες ασταμάτητων χιονοπτώσεων, ακολούθησε αύξηση της θερμοκρασίας, με κίνδυνο να προκληθούν χιονοστιβάδες.

Παράλληλα, εκατό άτομα εγκατέλειψαν ξενοδοχείο του Σεστριέρ, όταν μεγάλη ποσότητα χιονιού, που έπεσε από την στέγη, έσπασε τους εξωτερικούς τοίχους και γέμισε τα δωμάτια. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην τοποθεσία του Πεδεμόντιου έπεσε πάνω από ένα μέτρο χιόνι.

Μια περιορισμένου όγκου χιονοστιβάδα καταπλάκωσε, επίσης, μια πολυκατοικία στην οποία ζουν επτά οικογένειες. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των καραμπινιέρων, χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση δείχνει να εξασθενεί, αλλά παραμένει πάντα υψηλός ο κίνδυνος νέων χιονοστιβάδων κοντά σε κατοικημένες περιοχές και οδικές αρτηρίες.

Έκλεισαν τα χιονοδρομικά στις Γαλλικές Άλπεις από τον φόβο χιονοστιβάδων

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση και στις Γαλλικές Άλπεις, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Η χιονόπτωση φαίνεται να είναι η σφοδρότερη των τελευταίων 30 ετών. Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός για χιονοστιβάδες και για το λόγο αυτό σχολεία και υπηρεσίες παραμένουν κλειστά.

Το χιόνι έφτασε σχεδόν ένα μέτρο μόλις σε 24 ώρες, ενώ τα τοπικά χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Ισπανία: «Λευκή» η Κόστα ντελ Σολ

Στην Ισπανία συνεχίζεται η κακοκαιρία η οποία, προ δύο ημέρες, εγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς στα αυτοκίνητά τους. Οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και χρειάστηκε η βοήθεια των Αρχών για να απεγκλωβιστούν.

Μάλιστα, η χιονόπτωση έφτασε μέχρι τις παραλίες. Η διάσημη Κόστα ντελ Σολ καλύφθηκε από χιόνι και η εικόνα της προκάλεσε εντύπωση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet