Ξανά «κόκκινος συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ρύπανσης
Περιβάλλον

Ξανά «κόκκινος συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ρύπανσης

Για δεύτερη φορά, σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, το Πεκίνο εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» εξαιτίας της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο «κόκκινος συναγερμός» είναι η υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού και μέχρι πρόσφατα δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στο Πεκίνο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας προβλέπει ότι η πόλη αναμένεται να καλυφθεί με πυκνή ομίχλη από το Σάββατο έως την Τρίτη.

Οι δημοτικές αρχές θα επιβάλουν Δακτύλιο, απαγορεύοντας εκ περιτροπής την κυκλοφορία σε οχήματα των οποίων οι πινακίδες λήγουν σε ζυγό ή μονό αριθμό. Περιορισμοί θα επιβληθούν στη λειτουργία εργοστασίων και στις οικονομικές εργασίες.

Στην πρόσφατη Σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι, η κυβέρνηση της Κίνας υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Αρχές σημειώνουν ότι η ρύπανση αναμένεται να είναι χειρότερη από την προηγούμενη φορά.

Τα αυξημένα επίπεδα ρύπανσης αποδίδονται στους ρύπους που εκπέμπουν οχήματα με κινητήρα, αλλά ενισχύονται από την κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.

Την προηγούμενη φορά η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έφτασε λίγο κάτω από τα 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ένα μέσο ανώτατο όριο μόλις… 25 μικρογραμμαρίων για 24 ώρες.

Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια έχουν διάμετρο 2,5 micron και εισχωρούν στους πνεύμονες προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ετησίως στη χώρα.

Η είδηση για την έκδοση “κόκκινου συναγερμού” προκάλεσε αντιδράσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ξανά τα ίδια» σημείωσε χρήστης στο Weibo (το κινέζικο αντίστοιχο του Twitter).

Άλλος χρήστης στράφηκε κατά της κυβέρνησης, γράφοντας: «Δεν ξέρω τι κάνει η κυβέρνηση. Μπορεί να προβλέψει το νέφος, αλλά όχι να λάβει τα κατάλληλα μέτρα από πριν».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet