Τρία αρκουδάκια και πέντε λύκοι υπό τη… σκέπη του «Αρκτούρου»
Περιβάλλον

Τρία αρκουδάκια και πέντε λύκοι υπό τη… σκέπη του «Αρκτούρου»

Έπειτα από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες, μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» στην Ευρώπη, τρία αρκουδάκια και πέντε λύκοι μεταφέρθηκαν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο από τη Γεωργία και την Αυστρία, αντίστοιχα.

Τα αρκουδάκια είναι θηλυκά και είχαν βρεθεί τον Ιούνιο του 2015 να περιπλανώνται, χωρίς τη μητέρα τους σε ηλικία μόλις λίγων μηνών, στους δρόμους της Τιφλίδας, ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων πλημμύρων που είχαν πλήξει τη χώρα.

Παράλληλα, πριν από τρεις εβδομάδες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα πέντε λύκοι που ζούσαν σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο της Αυστρίας. Ο χώρος ήταν ακατάλληλος καθώς τα ζώα ήταν εκτεθειμένα διαρκώς, με αποτέλεσμα να σκάβουν συχνά στο έδαφος προσπαθώντας να φτιάξουν ένα καταφύγιο.

Η εγκατάσταση σφραγίστηκε το 2012 από τις αρχές της χώρας, επειδή κάποιοι από τους χώρους είχαν χτιστεί παράνομα από τους ιδιοκτήτες του.

Από τότε ο διαχειριστής του χώρου φρόντιζε ο ίδιος τα ζώα χωρίς όμως να έχει έσοδα από την εκμετάλλευση του ζωολογικού κήπου. Έτσι συχνά κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα προχωρούσε σε θανάτωση των λύκων λόγω οικονομικής αδυναμίας!

Η οργάνωση «Four Paws Austria», μέσω του δικτύου EARS (European Alliance for Rescue Centres and Sanctuaries) όπου συμμετέχει ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», ζήτησε τον Νοέμβριο του 2015 από τον τελευταίο να σώσει τους λύκους αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία τους.

Από τότε ξεκίνησαν οι ενέργειες ώστε να μεταφερθούν οι λύκοι στην Ελλάδα και να ζήσουν στο εξής στο Καταφύγιο στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Έτσι, ο Jasper, o Blake, η Zelda και η Siena ζουν πλέον μαζί στο Καταφύγιο του Λύκου μέσα σε φυσικό δάσος βελανιδιάς, ενώ η Orianna, που είναι και το πιο νεαρό ζώο, μοιράζεται τον χώρο της με τον Ρώμο, το ορφανό λυκάκι που φροντίζει από πέρσι ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet