Άγκυρα: Η ελληνική Δικαιοσύνη στήριξε το πραξικόπημα
Πολιτική

Άγκυρα: Η ελληνική Δικαιοσύνη στήριξε το πραξικόπημα

Σε σκληρό τόνο καταδίκασε την απόφαση Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ.

«Οι δικαστικές αποφάσεις που υπερασπίζονται τους πραξικοπηματίες σημαίνουν υποστήριξη στο πραξικόπημα. Η ελληνική Δικαιοσύνη στήριξε τους εχθρούς της Τουρκίας και τους πραξικοπηματίες με αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Τσελίκ σήμερα.

Και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας , ενώ ήδη σε τρεις από αυτούς έχει αναγνωριστεί  η ιδιότητα του πρόσφυγα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν αποδείχτηκε ότι ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του ότι διέπεται από τις αρχές του Δυτικού Πολιτισμού και ότι ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών.

Βάσει της απόφασης του ΣτΕ ανοίγει πλέον ο δρόμος για την απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων, όταν το αποφασίσει η ελληνική Πολιτεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet