Άρση ασυλίας για βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Πολιτική

Άρση ασυλίας για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με την ίδια συντριπτική πλειοψηφία που αποφάσισε και για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση ασυλίας και του βουλευτή Νίκου Κούζηλου.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τάχθηκαν οκτώ βουλευτές, όλων των κομμάτων, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ καταψήφισε μόνο ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Η Επιτροπή θα αποφασίσει και για τους εννέα βουλευτές που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (Ελένη Ζαρούλια, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη).

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών πρώτων βουλευτών (Ε. Ζαρούλια, Μ. Αρβανίτη, Η. Κασιδιάρη) τάχθηκαν οκτώ βουλευτές από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ. και ΚΚΕ, «παρών» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και καταψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ε. Ζαρούλια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας ότι δεν την αφορούν και κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα». Σημειώνεται, ότι η κ. Ε. Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται σήμερα τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε «περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Εξάλλου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι η εις βάρος του δίωξη «είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική». «Στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου» τόνισε και πρόσθεσε: «Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια, όπως αναφέρεται και σε δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που καταθέτω στην Επιτροπή και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet