Έβρος: Επιστροφή στην Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν
Πολιτική

Έβρος: Επιστροφή στην Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν

Στην Τουρκία επαναπροωθήθηκαν, στις 6:30 το απόγευμα, οι δύο στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από ελληνική περίπολο στη θέση «Μελισσοκομείο», νότια των Φερών Έβρου, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 11 το πρωί, όταν σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μία ελληνική περίπολος εντόπισε σε ελληνικό έδαφος έναν οπλισμένο (άνευ πυρομαχικών) Τούρκο υπαξιωματικό, ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση και ένας δεύτερος έφεδρος αξιωματικός, που φέρεται να αναζητούσε τον πρώτο.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν άμεσα σε γειτονικό φυλάκιο και στην έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους, ο δε δεύτερος ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου.

Στους δύο Τούρκους στρατιωτικούς έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους και μετά από συνεννοήσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, σε ανώτατο στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο Τελωνείο Κήπων και η παράδοσή τους στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet