Αθήνα: Περιμένουμε την πρόσκληση των θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης
Πολιτική

Αθήνα: Περιμένουμε την πρόσκληση των θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης

“Η ελληνική πλευρά αναμένει την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης”, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τη Δευτέρα, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες και την αποχώρηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τη συζήτηση.

Αναφορικά με το τι έγινε χθες στις Βρυξέλλες οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έληνα πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία».

Όμως, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ο γύρος αυτός της διαπραγμάτευσης δεν έγινε ποτέ, καθώς οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των θεσμών «δήλωσαν αναρμόδιοι».

«Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή» σημειώνουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και καταλήγουν:

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet