Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον β΄ γύρο
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον β΄ γύρο

Την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως απόρροια του αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές 2019.

«Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με τη στήριξη του ελληνικού λαού. Θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας. Από τη μία ο δρόμος των πολλών και από την άλλη ο δρόμος της λιτότητας και του ΔΝΤ. Ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού στα μέτρα ελάφρυνσης για να μη μπορεί κανείς να πάρει πίσω τις θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο, τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές μου και της Αριστεράς. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών», ανέφερε.

«Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», τόνισε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Αμέσως μετά τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διενέργεια εθνικών εκλογών», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet