Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους και αναπτυξιακή ατζέντα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους και αναπτυξιακή ατζέντα

Στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης αλλά και το μεταναστευτικό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μείζων ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις βασιζόμενοι στις θεμελιώδεις αξίες που αντικατοπτρίζονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Με αυτή την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομική κρίση, η οποία παρά το γεγονός ότι ξέσπασε λόγω των διαρθρωτικών αδυναμιών της χώρας, εκβαθύνθηκε από τη νεοφιλελεύθερη συνταγή που κλήθηκε αυτή να εφαρμόσει.

Αντιμετωπίσαμε σθεναρή αφοσίωση κάποιων στο ότι η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από την Ευρωζώνη ή οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να συνδυαστούν με άγρια λιτότητα, είπε ο πρωθυπουργός, κρίνοντας παραίτηση μία αναδιάρθρωση του χρέους, «αλλά χρειάζεται να παλέψουμε για μία αναπτυξιακή ατζέντα και όχι μία ατζέντα λιτότητας».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, χαρακτήρισε την κρίση «άνευ προηγούμενου» σημειώνοντας πως η Ελλάδα «κατελήφθη εξαπίνης» από τις εξελίξεις. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις ροές αυτές με ένα αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet