Αλ. Φλαμπουράρης: Μεταβίβασα τις μετοχές μου στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ Α.Ε. πριν αναλάβω υπουργός
Πολιτική

Αλ. Φλαμπουράρης: Μεταβίβασα τις μετοχές μου στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ Α.Ε. πριν αναλάβω υπουργός

«Βρύση ψεμάτων» χαρακτηρίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης το δημοσίευμα που αναφέρεται στο θέμα της σύμβασης με το Δημόσιο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, που υπέγραψε κατασκευαστική εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος ο πρώην υπουργός.

«Δεν τίθεται κανένα ηθικό θέμα» λέει σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι μόλις του ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του, μεταβίβασε τις μετοχές του στον υπάρχοντα διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο.

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης σε εμένα και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά, ανιδιοτελώς όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το ΄Πρώτο Θέμα΄, με στοιχεία του 2011 και 2012, να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση, που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002» είπε στο Mega.

Και συνέχισε, παραθέτοντας τις περαιτέρω κινήσεις του: «Όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμε σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το Δ.Σ. της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλλα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότησή μου».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η εφημερίδα ΄Πρώτο Θέμα΄ δεν τον πήρε τηλέφωνο να εξηγήσει τι ακριβώς έχει γίνει.

Σχετικά με το εάν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας επηρέαζε θετικά, λόγω της υπουργικής του ιδιότητας, την εταιρεία, απάντησε ότι σε έγγραφο της εταιρείας που εστάλη για διαφύλαξη του κύρους της, «αποδεικνύεται ότι όχι μόνο αν ήμουν εγώ μέτοχος δεν μπορούσα να επηρεάσω, αλλά επηρέασα και αρνητικά, διότι ενώ δικαιούνται με βάση τον νόμο να πάρουν 10% προκαταβολή, κάνανε την αίτηση και δεν πήραν τίποτα».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, στην οποία είναι μέτοχος και μέλος του διοκητικού της συμβουλίου ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια αφού, εκτός της συμμετοχής του κ. Φλαμπουράρη στο Δ.Σ. της εταιρείας, το έργο είχε δεχθεί βροχή ενστάσεων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στο ότι η εταιρεία δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με την εργολαβική σύμβαση, η σύμβαση υπεγράφη στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον 48χρονο εκπρόσωπο της εταιρείας Γιάννη Κοτταρίδη.

Ο διαγωνισμός για το έργο διενεργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 και η εταιρεία ανακηρύχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοεμβρίου 2014, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05%, με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ Α.Ε., που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. με 35,76%.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet