Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι
Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς. Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την Κ.Ο. του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.

Για τους λόγους της αποχώρησής του αναφέρει: «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα».

Ο βουλευτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιώργος Αμμυράς, όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός, έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Σάββατο, οι δύο βουλευτές εξέφραζαν «την απόλυτη διαφωνία» τους «με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος», διαβλέποντας μάλιστα τη διάλυσή του.

«Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή το Ποτάμι ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμού, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή το Ποτάμι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες, μπορούμε να συνάγουμε ότι το Ποτάμι δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται» έγραψαν σε ανάρτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Με την αποχώρηση από την Κ.Ο. του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά, το Ποτάμι μένει με τέσσερις βουλευτές: τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet