Αντιδράσεις ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικών στη φρικτή επίθεση στη Γαλλία
Πολιτική

Αντιδράσεις ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικών στη φρικτή επίθεση στη Γαλλία

Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

«Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στο φίλο γαλλικό λαό.

Αναλυτικά το μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, προ ολίγου, στο Παρίσι. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι επιθέσεις μόνο κατά της Γαλλίας, είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στη Γαλλική Κυβέρνηση και στον φίλο γαλλικό λαό. Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του».

«Θλίψη και οργή είναι το μόνο που νιώθω» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Θλίψη και οργή είναι το μόνο που νιώθω. Η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στον γαλλικό λαό αλλά ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία» έγραψε ο κ.Μεϊμαράκης.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στη Γαλλία, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής εξέδωσε το Ποτάμι. Σε αυτήν αυτή τονίζει ότι  το μυαλό και η ψυχή βρίσκεται στο πλευρό του γαλλικού λαού, ενώ αναφέρει πως «οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν».

Αναλυτικά:

«Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει.

Oι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet