Πολιτική

ΥΠ.ΕΞ.: Αντιφατικοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για Ουκρανία

Την αντιφατική στάση και αναξιοπιστία των κομμάτων της αντιπολίτευσης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών επικρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σημειώνοντας ότι «προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. και η “Χρυσή Αυγή” ισχυριζόντουσαν ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση απο την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας».

Προστίθεται δε, ότι «χθες που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και τη μέριμνα όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλου του ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται η αντιφατική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς όπως αναφέρεται, «ενώ ζητούν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση – χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί-, μόλις ο κ. Ε. Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους». 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο. Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές.

»Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα».

«Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης», επισημαίνεται, «θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet