Αποχώρησε από εκδήλωση στην Τουρκία ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, λόγω Ερντογάν
Πολιτική

Αποχώρησε από εκδήλωση στην Τουρκία ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, λόγω Ερντογάν

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Δημήτρης Οικονόμου από εκδήλωση στην Τουρκία εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν.

Να μην ανεχτούν τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση στα Ύψαλα για τον αγωγό ΤΑΝΑΡ, αποφάσισε αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησαν από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τη Λιβύη που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά. 

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι «καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο» αλλά και πως «η χώρα του δεν θα υποκύψει».

Χατζηδάκης: Δεν παραιτούμαστε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Θέλουμε ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στον απόηχο της αποχώρησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, από τα εγκαίνια του αγωγού, μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

«Ο κ. Ερντογάν ήταν και πάλι προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο παριστάμενος υφυπουργός αποχώρησε. Θέλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να έχει μία ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, δεν θα παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή Χατζηδάκη από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet