Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας συζητούσε υπό όρους το Grexit του Σόιμπλε
Πολιτική

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας συζητούσε υπό όρους το Grexit του Σόιμπλε

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου υπό τον Γ. Βαρουφάκη με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην υπουργός παρουσιάζει στο βιβλίο του 7 sms που αντήλλαξε με τον πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε. Από τη στιχομυθία προκύπτει, σύμφωνα πάντοτε με όσα υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να συζητήσει το Grexit που πρότεινε ο Σόιμπλε.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα. Η Ν.Δ., σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015, που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.

»Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

»Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το τάιμ άουτ που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

ΠΑΣΟΚ: Θα εξακολουθήσει να σιωπά ο πρωθυπουργός;

«Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα – Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;» αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Ποτάμι: Οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια

«Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος. Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατάγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, και συνεχίζει:

«Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατάγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν. Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ. ευρώ, η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls, τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

Λεβέντης: Τα πράγματα είναι θολά στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε:

«Δεν ξέρω, αν θα πρέπει να γίνει Ειδικό Δικαστήριο ή εξεταστική επιτροπή για τα όσα συνέβησαν τότε και για όσα μαρτυρεί σήμερα ο Βαρουφάκης.

»Πάντως τα πράγματα είναι θολά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ανησυχώ, γιατί ο πρωθυπουργός καθόταν και άκουγε τις αναλύσεις του τότε υπουργού των Οικονομικών, μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, που έκανε λόγο για Grexit και διπλό σύστημα πληρωμών. Είναι στα καλά τους στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, θέλει να γνωρίζει πού πάει η χώρα τι προοπτικές υπάρχουν».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet