Βαρύ κλίμα στη Ν.Δ. μπροστά  στη βαριά ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Βαρύ κλίμα στη Ν.Δ. μπροστά στη βαριά ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.

Το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα, είναι πιο κεντρικό στέλεχος της Ν.Δ. θα θέσει και πότε θέμα ηγεσίας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ .Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει ο ίδιος εξελίξεις.

Βαρύ κλίμα επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του exit poll, όπου καταγράφεται μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή ηγετική ομάδα υπό τον Αντώνη Σαμαρά, οργανώνει την άμυνά της, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της Ν.Δ. έχει υποστεί καίρια ήττα, ιδεολογικού, πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στον τρίτο όροφο μαζί με τους συνεργάτες του Χρ. Λαζαρίδη και Δημ. Σταμάτη.

Ήδη, η πρώτη αντίδραση της Ν.Δ. ήταν αμυντική και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, αν και ρωτήθηκε από το “Βήμα” να σχολιάσει το ιστορικό γεγονός της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Απλώς, δεν αμφισβήτησε την τάση του exit poll των εταιριών δημοσκοπήσεων που παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά μίλησε για τεράστιες αποκλίσεις που είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ. δεν έπεισε και ότι έλαβε σκληρά σκληρά μέτρα, αλλά έκανε συστάσεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής διαχείρισης της ήττας, να υπάρξει υπομονή και να αναλυθεί το επίσημο αποτέλεσμα σε απόλυτους αριθμούς.

Ουσιαστικά η σημερινή ηγεσία στέλνει μήνυμα ότι δεν έχει διάθεση να δρομολογήσει εξελίξεις με φόντο την επόμενη μέρα και ο κ. Σαμαράς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραδώσει εύκολα τα κλειδιά του κόμματος.

«Είναι ένδειξη και όχι αληθινά αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε».

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες και έπειτα από την ανακοίνωση των exit polls.

Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστεί το ποσοστό της αποχής, ενώ τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι εδώ «για να εγγυηθεί το αύριο της χώρας».

Στη σημερινή ηγετική ομάδα έχουν βγει τα μαχαίρια και το ένα στέλεχος ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για το πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Ήδη γίνεται το «πολιτικό ταμείο» και σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, φέρεται να λέει ότι το κόμμα κινήθηκε με οργανωτική επάρκεια και πόρτα-πόρτα και αναφέρει ότι συγκρούστηκε με τον εξ απορρήτων πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη που εισηγήθηκε και υπερασπιζόταν τη στρατηγική του φόβου.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet