Βγάζουν τα “αγκάθια” για να αποφύγουν νέες… διαρροές στη Βουλή
Πολιτική

Βγάζουν τα “αγκάθια” για να αποφύγουν νέες… διαρροές στη Βουλή

Εκτός του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί την Τετάρτη από τη Βουλή βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών και για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη θα αφορά:

  • Στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, «ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη».
  • Στην ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά στην ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και στην εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει τις δύο ρυθμίσεις από το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, με στόχο την καταληκτική συμφωνία για το νέο τριετές μνημόνιο, ερμηνεύται ως κίνηση για να αποφύγει νέες κοινοβουλευτικές περιπέτειες, όπως αυτές της περασμένης Τετάρτης. Σε εκείνη την ψηφοφορία διαφοροποιήθηκαν συνολικά 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας στις γνωστές εξελίξεις με τον ανασχηματισμό.

Αυτή τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι το ψυχολογικό όριο για την κυβέρνηση είναι οι 120 θετικές ψήφοι, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να τονίζει ότι «η μόνιμη καταψήφιση ειναι ασύμβατη με την κοινή πορεία».

Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών έντονες αντιδράσεις έχουν υπάρξει και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη Ν.Δ. το απόγευμα συνεδριάζει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στα μέτρα για τους αγρότες.

Σύσσωμη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να διαλυθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος Γιάννης Δριβελέγκας. «Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο, μετά από έξι μήνες ‘σκληρής’ διαπραγμάτευσης, κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, τον διαλύουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψει» τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Δριβελέγκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet