Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο Φωκά, Σαλμά – Λοβέρδος: Θα συντρίψω τους σκευωρούς
Πολιτική

Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο Φωκά, Σαλμά – Λοβέρδος: Θα συντρίψω τους σκευωρούς

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis αποφάσισε η Βουλή την Παρασκευή. 

Επίσης ήρθη η ασυλία των Μάριου Σαλμά της Ν.Δ. και Αριστείδη Φωκά των ΑΝΕΛ, για διαφορετικές υποθέσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της Novartis.

Μιλώντας στη Βουλή είπε «Ο Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς».

Έκανε λόγο δε για σκευωρία η οποία στήθηκε για λόγους ψηφοθηρίας.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε και πάλι για «ψευδομάρτυρες που επαναλαμβάνουν τις αθλιότητές τους».

Ζήτησε επίσης να αρθεί η ασυλία του λέγοντας πως δεν επικαλείται βουλευτικά και υπουργικά προνόμια και ότι θα καθίσει τους σκευωρούς στο σκαμνί.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Φωκάς, η άρση ασυλία του οποίου επίσης ζητείται, είπε ότι ζητά αό το σώμα να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Μάριος Σαλμάς, μιλώντας για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”».

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ομοίως η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet