Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας
Πολιτική

Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας

«Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει», υπογραμμίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι «οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στη χώρα τους».

Ωστόσο, «τα αίτια για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας θα πρέπει να αναζητηθούν στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες καλούνται οι σημερινοί Έλληνες να πληρώσουν. Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πως «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν».

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και στην εκπομπή «Βeckmann», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Ελλάδας να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που «υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους».

Ο Γερμανός υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι η περσινή τουριστική σαιζόν ήταν η καλύτερη εδώ και δεκαετίες, ενώ αναμένεται και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», υποστήριξε ο κ. Β. Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».

Ο κ. Β. Σόιμπλε υπενθυμίζει ότι κατά την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περαιτέρω βοήθεια μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, εάν η Ελλάδα τη χρειαστεί, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σημειώνονται στο πεδίο της εφαρμογής κυβερνητικών αποφάσεων από τη δημόσια διοίκηση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Πηγή: Deutsche Welle/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet