Για εξηγήσεις στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τις απελάσεις κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα
Πολιτική

Για εξηγήσεις στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τις απελάσεις κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σχετικά ο τηλεοπτικός σταθμός του ΑΝΤ1.

Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ant1, ο Έλληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον  διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, όπως μεταδίδει το Sputnik. Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, καθώς φέρεται να προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Να θυμίσουμε πως το Interfax, την Πέμπτη, ανέφερε ότι «παγώνουν» οι συζητήσεις για τις προετοιμασία της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, το φθινόπωρο.

Στο πλευρό της Ελλάδας για τις απελάσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ, εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, που υπερασπίζεται την κυριαρχία της.

Η «Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της», έγραψε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet