Για το “μικρό πακέτο” θα παλέψει, μάλλον, ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής
Πολιτική

Για το “μικρό πακέτο” θα παλέψει, μάλλον, ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

Με το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και την τροποποιημένη πρόταση Γιούνκερ της 26ης Ιουνίου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Μέρκελ και Ολάντ, παρουσία Γιούνκερ.

Η πρόταση που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση βασίζεται στην τελευταία πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 26 Ιουνίου, αλλά με ορισμένες αλλαγές.

Να σημειωθεί πάντως ότι ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ζητούν να συμφωνηθεί ένα «πρόγραμμα-γέφυρα», και όχι ένα διετές πρόγραμμα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει ορισμένα από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, δείχνοντας την πρόθεσή της για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Μέσω αυτού του «προγράμματος-γέφυρα» θα ανοίξει προσωρινά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και θα διασφαλιστούν τα 3,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του ομολόγου που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το οποίο λήγει στις 20 Ιουλίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet