Δίνει και παίρνει η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πολιτική

Δίνει και παίρνει η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πολλά ονόματα ρίχνονται στον… μύλο της ονοματολογίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου η συζήτηση για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, αλλά είναι ζήτημα των επόμενων ωρών να συμφωνήσουν στο πρόσωπο που θα προταθεί από κοινού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ως εκ τούτου έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα ο χρόνος της ανακοίνωσης, ενώ το στίγμα έδωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, λέγοντας (στην εκπομπή Ανατροπή και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη) ότι επιθυμεί πολιτικό πρόσωπο, ενώ επιβεβαίωσε ότι με τον πρωθυπουργό έχει εξετασθεί και γυναικείο όνομα για την προεδρία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης είναι φειδωλοί και αποφεύγουν οι στενοί συνεργάτες των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να συζητήσουν το οτιδήποτε αφορά το πιθανό όνομα του υποψηφίου Προέδρου, ενώ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος δεν λένε απολύτως τίποτα. Οι δυο τους αναμένεται να συναντηθούν και σήμερα, ώστε να καταλήξουν σε ένα όνομα, το οποίο ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το αργότερο αύριο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν μάταια χθες να βάλουν «φρένο» στην ονοματολογία και διέψευδαν διάφορα ονόματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ορισμένα από αυτά δεν συζητούνται.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δυο ονόματα ήταν στην κορυφή της λίστας: ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Σταύρος Δήμας και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ε.τ. του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος. Και οι δυο όμως δεν είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου και απλώς άκουγαν και αυτοί τα ονόματά τους, χωρίς να συζητούν περαιτέρω. Εξάλλου, η απόφαση είναι των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε., ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πληροφορήθηκε τις πολιτικές εξελίξεις στη Γενεύη, όπου ήταν για υπηρεσιακούς λόγους. Το όνομά του ήταν στη λίστα, αλλά ούτε και αυτός είχε κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Στον κατάλογο υπάρχουν και τα ονόματα της πρώην επιτρόπου στην Ε.Ε. Μαρίας Δαμανάκη, του Έλληνα Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Διαμαντούρου, αλλά και του προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλη Σκουρή.

Εσχάτως προσετέθη και το όνομα του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, που λέγεται ότι συζητείται έντονα στην περίπτωση που δεν επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκλείεται να έχουμε διαφορετικό όνομα υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία από αυτό της πρώτης ψηφοφορία. Οι τρεις ψηφοφορίες είναι αυτοτελείς και άρα όλα είναι ανοικτά.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet