Δεν βλέπει “συμφωνία της τελευταίας στιγμής” η Άνγκελα Μέρκελ
Πολιτική

Δεν βλέπει “συμφωνία της τελευταίας στιγμής” η Άνγκελα Μέρκελ

Δεν «βλέπει» η Άνγκελα Μέρκελ πραγματικές ενδείξεις για μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν την εκπνοή του προγράμματος διάσωσης τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λέγοντας επίσης ότι δεν είναι ενήμερη για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πέραν αυτής της περασμένης Παρασκευής.

«Τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα λήγει. Και δεν είμαι ενήμερη για πραγματικές ενδείξεις για κάτι άλλο» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος το μεσημέρι της Τρίτης.

«Πέραν αυτού, είναι σαφές ότι δεν θα κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα[…] αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο σχετικά με αυτό» δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν γνωρίζει για πρόταση της τελευταίας στιγμής προς την Ελλάδα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ απάντησε: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία πρόταση από την Κομισιόν για την οποία είμαι ενήμερη είναι αυτή της περασμένης Παρασκευής».

Νωρίτερα, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ πιστεύει ότι είναι πολύ αργά πλέον για να εξεταστεί παράταση του προγράμματος.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet