Δημοσκόπηση Alco: Στις 5 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στις 5 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείνει εμφανίζεται η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της ALCO για το τηλεοπτικό Kontra.

Πίνακας πρόθεσης ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 20 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 22% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και το ΚΚΕ με 5,1%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταγράφει ποσοστά ικανά να το βάλουν στην επόμενη βουλή. Στο 2% βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων, στο 1,8% η Λαϊκή Ενότητα, στο 1,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ στο 1,1% βρίσκονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση. Στο 1% είναι και το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόθεση ψήφου στα έγκυρα.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία στο 25,7%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%, τη Χρυσή Αυγή στο 7%, το Κίνημα Αλλαγής στο 6,4% και το ΚΚΕ στο 6%. Ακολουθούν με 2,3% η Ένωση Κεντρώων, στο 2,1% η Λαϊκή Ενότητα, στο 1,8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 1,3% ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Ελληνική Λύση και στο 1,2% το ΜεΡΑ 25.

Πίνακας με τις συσπειρώσεις των κομμάτων.

Το κόμμα με την μεγαλύτερη συσπείρωση -σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα- είναι το ΚΚΕ με 92% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 88%, η ΝΔ με 87%. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο 63%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 51%.

Πίνακας με τα όρια των ποσοστών των κομμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το χαμηλότερο αλλά και το υψηλότερο ποσοστό των κομμάτων. Εκεί το μέγιστο του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά μόλις και μετά βίας (0,1%) το ελάχιστο της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet