Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους  δανειστές
Πολιτική

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποχώρησε, και τους εκπροσώπους των Θεσμών, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόοδος, οι συνομιλίες δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν επιτυχώς.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περικοπές ύψους 0,5 έως 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Πρόσθεταν δε ότι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ελλιπείς και η οποιαδήποτε παραπέρα συζήτηση θα πρέπει τώρα να γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.

Από την πλευρά της, η Αθήνα αποδίδει το γεγονός της διακοπής των συνομιλιών στις παράλογες απαιτήσεις και την ανελαστική στάση της πλευρά των δανειστών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ».

Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet