Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Φίλης ανέφερε:
Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.
Σημείωσε ακόμη ότι μνημόνιο – αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει, ενώ πρόσθεσε: «Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το “εμείς και οι άλλοι” τελείωσε. Τελείωσε το “εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι”.
Πηγή: naftemporiki.gr

