Δ. Τζανακόπουλος προς Guardian: Ντροπιαστικό το πακέτο διακοπών στην «Ελλάδα της κρίσης»
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος προς Guardian: Ντροπιαστικό το πακέτο διακοπών στην «Ελλάδα της κρίσης»

Επιστολή στη βρετανική εφημερίδα Guardian απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή πακέτο διακοπών που ήταν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας προς την «Ελλάδα της κρίσης» και το οποίο τελικά αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η καταχώρηση του Guardian καλούσε τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να επισκεφθούν τη «Σάμο των προσφύγων», και να δουν τις συνέπειες της κρίσης.

Ο υπουργός Επικρατείας εκφράζει την έκπληξη και την αποστροφή του όταν συνειδητοποίησε τον σκοπό του πακέτου διακοπών, κατηγορεί την εφημερίδα ότι αντιμετωπίζει «τον ελληνικό λαό, που έχει κάνει τεράστιες θυσίες τα χρόνια της κρίσης, σαν έκθεμα σε μουσείο προς τέρψιν των πλέον εύπορων από τους αναγνώστες σας» και επισημαίνει ότι αυτός ο αγώνας των Ελλήνων «αξίζει τον σεβασμό σας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τζανακόπουλου:

Αντιμετώπισα με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαφημιστική σας καταχώρηση με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώ», που εμφανιζόταν στο ταξιδιωτικό ένθετο της εφημερίδας σας.

Αυτό το ενδιαφέρον μετατράπηκε αμέσως σε έκπληξη και αποστροφή όταν συνειδητοποίησα ότι αυτές οι διακοπές «σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Guardian», έτσι ώστε να μπορέσουν να εμπεδώσουν τα «συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη» από την Ελληνική κρίση, ενώ παράλληλα θα επισκέπτονται νησιά και θα λαμβάνουν μέρος σε γευσιγνωστικές εκδρομές σε αμπελώνες.

Είναι ντροπιαστικό μια τόσο αξιόλογη εφημερίδα, όπως η δική σας, να καταφεύγει σε τακτικές που μόνο ως νεοαποικιοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο ελληνικός λαός, που έχει κάνει τεράστιες θυσίες κατά τη διάρκεια της κρίσης, αντιμετωπίζεται από εσάς σαν έκθεμα σε μουσείο προς τέρψιν των πλέον εύπορων από τους αναγνώστες σας (το διαφημιζόμενο πακέτο προσφέρεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.500 αγγλικών λιρών ανά άτομο).

Οι αναγνώστες σας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον αγώνα των φτωχών Ελλήνων και να γίνουν μάρτυρες της προσπάθειάς τους για ανάκαμψη.

Το γεγονός ότι η διαφήμισή σας χρησιμοποιεί συγκαταβατικές και συγκεκαλυμμένα μειωτικές εκφράσεις για τους Έλληνες («Οι Έλληνες έχουν παραμείνει εύθυμοι») καθιστά το περιεχόμενό της ακόμη πιο αποκρουστικό, καθώς αποσκοπεί να καλύψει κάτι που ουσιαστικά είναι μία προσβλητική δραστηριότητα.

Ο Guardian έχει μεγάλη παράδοση στην ελεύθερη, ανεξάρτητη και εμπνευσμένη δημοσιογραφία. Δεν θα πρέπει να επιτρέψετε σε αυτή την παράδοση να αμαυρωθεί με τέτοιου είδους ατυχώς σχεδιασμένες εμπορικές δραστηριότητες. Ο αγώνας του ελληνικού λαού αξίζει τον σεβασμό σας και μόνο. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet