Εκλογές: Εξέλιξη αποτελεσμάτων στις 13 Περιφέρειες
Πολιτική

Εκλογές: Εξέλιξη αποτελεσμάτων στις 13 Περιφέρειες

Σύμφωνα με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος, που δόθηκε από την εταιρεία Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών, γύρω στις 11:00 το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου η μάχη στις 13 περιφέρειες, αλλά και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, και Πειραιά) θα κριθεί στον β΄ γύρο των Δημοτικών Εκλογών.

Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου καταγράφονται στις περιφέρειες Θεσσαλίας, όπου προκύπτει υποψήφιος υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. απέναντι σε υποψήφιο της ΔΗΜ.ΑΡ., Πελοποννήσου, με Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, Ηπείρου, με Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ, Στερεάς Ελλάδας, με ανεξάρτητο υποψήφιο στηριζόμενο από τη Ν.Δ. έναντι σε υποψήφιο υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια Κρήτης, με ανεξάρτητο με στήριξη ΠΑΣΟΚ κατά Ν.Δ. και Κεντρικής Μακεδονίας, με «αντάρτης» υποψήφιο προερχόμενο από τον χώρο της Ν.Δ. με επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ.

Στον β΄ γύρο για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής, θα αναμετρηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με την επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Ρένα Δούρου, απέναντι στον ανεξάρτητο υποψήφιο με στήριξη ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ – ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ, Γιάννη Σγουρό. Η εκίμηση αποτελέσματος δίνει στην κ. Ρ. Δούρου την πρωτιά με ποσοστό 23,8% και προβάδισμα 1,7 μονάδων από τον κ. Γ. Σγουρό – ενσωμάτωση στο 41,06% των εκλογικών τμημάτων.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του 60% των εκλογικών τμήματων, ο Γιώργος Παυλίδης, υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ., εκτιμάται ότι θα είναι πρώτος με ποσοστό 34,1% και διαφορά 6,1 μονάδες από τον δεύτερο, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Αριστείδη Γιαννακίδη.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η μάχη στον β΄ γύρο θα δωθεί ανάμεσα σε υποψηφίους προερχόμενους από τον χώρο της Ν.Δ. Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (73% των εκλογικών τμημάτων) φέρνει πρώτο τον ανεξάρτητο, αλλά προερχόμενο από τη Ν.Δ. και στηριζόμενο από τους ΑΝ.ΕΛ., Απόστολο Τζιτζικώστα με ποσοστό 32,6% και διαφορά 13,7 μονάδες από τον δεύτερο, τον υποψήφιο της Ν.Δ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 74% των εκλογικών τμημάτων, πρώτος περνά στον β΄ γύρο ο Γιώργος Δακής, με στήριξη της Ν.Δ., με 37,3% και διαφορά 6,5 μονάδες από τον δεύτερο, ανεξάρτητο υποψήφιο Θεόδωρο Καρυπίδη.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Καχριμάνης παίρνει την πρωτιά στον πρώτο γύρο με διαφορά 25,1 μονάδων από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 68% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Αλ. Καχριμάνης λαμβάνει ποσοστό 48,7%.

Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο και ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. Κώστας Αγοραστός στην περιφέρεια Θεσσαλίας περνά στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 42,9% . Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει –με βάση τα αποτελέσματα από το 63% των τμημάτων- ο στηριζόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσιλιμίγκας.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με τον υποψήφιό του Θόδωρο Γαλιατσάτο, με ποσοστό 27,1% ελάχιστο πάνω από τον Σπύρο Σπύρου της Ν.Δ. Τα ποσοστά των δυο με βάση την ενσωμάτωση στο 73% των τμημάτων ήταν εμφανίζονταν σχεδόν μοιρασμένα.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρώτος είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κατσιφάρας με 22,6% και διαφορά 2,9 μονάδες από τον δεύτερο Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος ανήκει στον χώρο της Ν.Δ.-ενσωμάτωση στο 75% των τμημάτων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ανεξάρτητος – στηριζόμενος από τη Ν.Δ. Κώστας Μπακογιάννης παίρνει την πρωτιά (με βάση τα αποτελέσματα στο 78% των τμημάτων) με ποσοστό 42,3%, έχοντας διαφορά 23 μονάδων από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.

Με ενσωμάτωση στο 74% των τμημάτων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρώτος είναι ο στηριζόμενος από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ Πέτρος Τατούλης με 42,6% και διαφορά 26,3 μονάδες από τον δεύτερο υποψήφιο, στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη. 

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ανεξάρτητη, αλλά με τη στήριξη της Ν.Δ., Χριστιάνα Καλογήρου περνά στον δεύτερο γύρο πρώτη με ποσοστό 30,7%, και διαφορά 4 μονάδων απέναντι στον Αθανάσιο Γιακαλή δεύτερο της μάχης του α΄ γύρου, σύμφωνα με την εκτίμηση βάσει της ενσωμάτωσης στο 81% των εκλογικών τμημάτων.

Με ενσωμάτωση στο 37,31% των τμημάτων, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρώτος είναι ο ανεξάρτητος, αλλά με τη στήριξη της Ν.Δ., Γιώργος Χατζημάρκος με 34,6% και διαφορά 1,5 μονάδες από τον δεύτερο, απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, η εκτίμηση δίνει τον στηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Σταύρο Αρναουτάκη να παίρνει την πρωτιά στον πρώτο γύρο με διαφορά 14,7 μονάδες από τον υποψήφιο της Ν.Δ. Σεραφείμ Τσόκα.

Στον Δήμο Αθηναίων με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 82%, ο Γιώργος Καμίνης λαμβάνει 21,2% ενώ σε απόσταση αναπνοής (διαφορα 1,2 μονάδες) τον ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης –με βάση τα αποτελέσματα στα μισά εκλογικά τμήματα.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 79% των τμημάτων, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συγκεντρώνει ποσοστό 35,7% και έχει προάδισμα 9,1 μονάδων έναντι του Σταύρου Καλαφάτη, υποψήφιου της ΝΔ.

Στον Δήμο Πειραιά, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 80% των τμημάτων, ο Γιάννης Μώραλης έχει προβάδισμα 1,7 μονάδων με 33,1% έναντι του νυν απερχόμενου δημάρχου, στηριζόμενου από τη Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet