Εκλογές: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
Πολιτική

Εκλογές: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Το εκλογικό του δικαίωμα για τις Δημοτικές και Περιφρειακές εκλογές 2014 άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και οι αρχηγοί των κομμάτων. Ακολουθούν οι δηλώσεις τους.

Κάρολος Παπούλιας – Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Στο σχολείο που φοιτούσε ως μαθητής στα Ιωάννινα ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα, έχουμε ιστορική παράδοση στον τόπο μας, πάντα οι τοπικοί άρχοντες έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Εύχομαι να εκλεγούν όσοι έχουν μεράκι να προσφέρουν στον τόπο».

Αντώνης Σαμαράς – πρωθυπουργός της Ελλάδος

Στο 394ο εκλογικό τμήμα στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο της Πύλου ψήφισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».

Ευάγγελος Βενιζέλος – αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ελπίζω η επιλογή αυτή να είναι προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις καλύτερες υπηρεσίες για τον δημότη.» είπε και τόνισε ότι ο λαός εκλέγει τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Αλέξης Τσίπρας – πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα, ο λόγος ανήκει στους πολλούς, στους πολίτες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 843o εκλογικό τμήμα  στην Κυψέλη.

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες. Ήρθε η ώρα της ανατροπής. Οι πολίτες θα κάνουν το πρώτο βήμα για να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος Καμμένος – Πρόεδρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος.

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του μνημονίου και τόνισε ότι «οι τοπικές κοινωνίες επιλέγουν τους καλύτερους δημοτικούς άρχοντες, περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους».

«Θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια» είπε και τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους του κόμματός του.

Δημήτρης Κουτσούμπας – γενικός γραμματέας ΚΚΕ

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να σταθεί όρθιος ο λαός».

«Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργήσουμε αυτό που λείπει σήμερα, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια και τις αντιλαϊκές τοπικές αρχές», πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι θα διεκδικήσει την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Φώτης Κουβέλης – πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στο 41ο-42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία δήλωσε: «Οι πολίτες διεκδικούν μια αυτοδιοίκηση προοδευτική, δημοκρατική και αλληλέγγυα. Η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού πρέπει να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει λύση στα προβλήματά του»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet