Ευρωεκλογές: Ο εκλογικός χάρτης μία «ανάσα» πριν από τα οριστικά αποτελέσματα
Πολιτική

Ευρωεκλογές: Ο εκλογικός χάρτης μία «ανάσα» πριν από τα οριστικά αποτελέσματα

Με τη διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ να «κλειδώνει» στις 9,4 μονάδες και το θρίλερ για την είσοδο του ΜέΡΑ25 στην Ευρωβουλή να βρίσκεται σε εξέλιξη, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Με ενσωματωμένο το 89,63% των εκλογικών τμημάτων τα ποσοστά των κομμάτων που παίρνουν «εισιτήριο» για το Ευρωκοινοβούλιο διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 33,18%, ΣΥΡΙΖΑ 23,80%, Κίνημα Αλλαγής 7,69%, ΚΚΕ 5,41%, Χρυσή Αυγή 4,85%, Ελληνική Λύση 4,13% και ΜέΡΑ25 3,01%.

Συγκριτικά με τις ευρωκλογές του Μαΐου του 2014 η Ν.Δ. αυξάνει τη δύναμή της κατά δύο έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ διατηρούν τον ίδιο αριθμό εδρών, ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει μία έδρα. Η Ελληνική Λύση ετοιμάζεται επίσης να πάρει τον δρόμο για την Ευρωβουλή, όπως και το ΜέΡΑ25 το οποίο – με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα – φαίνεται πως καταλαμβάνει μία έδρα οριακά, αν και τα τελικά αποτελέσματα θα είναι εκείνα που κρίνουν αν όντως το θρίλερ της καταμέτρησης θα έχει αίσιο τέλος για το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το Ποτάμι, που είχε δύο ευρωβουλευτές στην προηγούμενη Ευρωβουλή, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που είχαν κερδίσει μία έδρα τον Μάιο του 2014, μένουν εκτός Ευρωβουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προχθεσινών ευρωεκλογών.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ανήλθε στο 58,59%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet