Ευρωεκλογές: Ψηφίστηκε ο νόμος
Πολιτική

Ευρωεκλογές: Ψηφίστηκε ο νόμος

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη, των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ., στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα των Ευρωεκλογών.

Την Πέμπτη 10 Απριλίου θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της υπουργικής τροπολογίας η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Στην τροπολογία αντέδρασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να καταθέτει άσχετες διατάξεις σε νομοσχέδια, καταργώντας τον ουσιαστικό διάλογο στη Βουλή. Η αντιπολίτευση έχει αντιρρήσεις στις διατάξεις που αφορούν στη δυνατότητα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων μέχρι δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και στο ασυμβίβαστο βουλευτών οι οποίοι υποχρεώνονται να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα, σε περίπτωση που θέτουν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές.

Αλλαγές επί του νομοσχεδίου ζήτησαν και βουλευτές της συγκυβέρνησης ειδικότερα για τις ρυθμίσεις που προβλέπουν κωλύματα και για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε λόγο για ένα καλό νομοσχέδιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των πολιτών και μίλησε για την ανάγκη να επιλεχθούν με πολιτικά κριτήρια, οι καλύτεροι υποψήφιοι των κομμάτων καθώς όπως τονίστηκε, οι Ευρωβουλευτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές μάχες για τη χώρα, οι οποίες πρέπει να κερδηθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet