Ευρώ και συμφωνία με τους δανειστές ζητεί η πλειονότητα των πολιτών
Πολιτική

Ευρώ και συμφωνία με τους δανειστές ζητεί η πλειονότητα των πολιτών

Υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς και κατά των πρόωρων εκλογών, τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών σε νέα δημοσκόπηση. Ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με 14,7 μονάδες.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το 77,1% των ερωτηθέντων ζητεί να υπάρξει συμφωνία, ενώ υπέρ της ρήξης τάσσεται το 18,9%.

Στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το 77,4% απαντά υπέρ του ενιαίου νομίσματος, ενώ την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. ζητεί το 75,7%.

Επίσης, το 54,8% εκφράζει φόβους ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα και στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση εάν οι εταίροι επιμείνουν στο σχέδιο συμφωνίας που έχουν προτείνει, το 50,2 δηλώνει ότι η η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί τη συμφωνία.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, μόνο το 13,8% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών και το 44,2% προτείνει τον σχηματισμό εθνικής ενότητας.

Τέλος, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 34,2% (από 35,6% τον Απρίλιο), η Ν.Δ. 19,6% (από 20,8% τον Απρίλιο) και ακολουθούν το Ποτάμι (6,3%), το ΚΚΕ (5,2%), η Χρυσή Αυγή (5%), οι ΑΝ.ΕΛ. (3,7%) και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet