Εύσημα από τον Φινλανδό πρωθυπουργό
Πολιτική

Εύσημα από τον Φινλανδό πρωθυπουργό

Την άποψη πως η ελληνική οικονομία επιστρέφει από φέτος στην ανάπτυξη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Yurki Katainen.

«Το γεγονός ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα είναι η καλύτερη ένδειξη για να δούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» είπε ο κ. Α. Σαμαράς και τόνισε ότι αυτό που κυρίως χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είπε ακόμη ότι αρμοδιότητα της ελληνικής προεδρίας είναι να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη καθώς, όπως είπε, «η Ευρώπη είναι προοπτική για το μέλλον των λαών της». Είχε επίσης, την ευκαιρία στο πλαίσιο των επαφών τους με τον κ. Y. Katainen να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο των σημερινών σχέσεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας υποστήριξε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ε.Ε. και υποστήριξε ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, μένουν ακόμα να γίνουν αρκετά.

«Η κρίση χρειάζεται υπεύθυνες πολιτικές όπως ακριβώς κάνετε εσείς εδώ. Η χώρα σας έχει επιτύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα παρόλο που ακόμα η μάχη δεν έχει κερδηθεί» τόνισε ο κ. Y. Katainen, επισημαίνοντας ότι οι λαοί της Φινλανδίας και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

«Θαυμάζουμε το θάρρος που έδειξαν κυβέρνηση και πολίτες απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες» είπε ο κ. Y. Katainen και σημείωσε «ο πολίτης δεν το καταλαβαίνει στην καθημερινότητα, εμείς βλέπουμε αποτελέσματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet