Η Ελλάδα ψηφίζει με το βλέμα στις ισορροπίες της Δευτέρας
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η Ελλάδα ψηφίζει με το βλέμα στις ισορροπίες της Δευτέρας

Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Περίπου στις 21:00 το βράδυ αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται όμως εξίσου στις διεργασίες που θα τεθούν σε κίνηση τη Δευτέρα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες μάχες, περίπου στις 21:00.

Στις κάλπες καλούνται 9.808.706 ψηφοφόροι σε συνολικά 19.499 εκλογικά τμήματα.

Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες.

Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες.

Σε περίπτωση που τα προσωπικά στοιχεία δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από τον δήμο. Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με το επώνυμο του συζύγου, διαζευγμένες που αντικατέστησαν την ταυτότητά τους χωρίς να γίνει η διόρθωση των στοιχείων στον εκλογικό κατάλογο.

Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και κυρίως τις ευρωπαϊκές χώρες, παραμένει υψηλό, με δεκάδες ανταποκριτές ξένων μέσων να έχουν φτάσει στην Αθήνα. Μετά την αποστολή ρεπορτάζ από την προεκλογική περίοδο, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μεταδώσουν τις εξελίξεις.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet