Θα τους παρασύρει το… ΠΟΤΑΜΙ;
Πολιτική

Θα τους παρασύρει το… ΠΟΤΑΜΙ;

Με ανάταση καρτών από τους συνέδρους, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκλέχθηκε επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με τη λήξη των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος. Ο όρος “πρόεδρος” δεν …ταιριάζει στο ΠΟΤΑΜΙ, όπως και ο όρος “μέλος”. Τα μέλη θα ονομάζονται “εθελοντές”. «Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου, ευχαριστώντας τους εθελοντές – μέλη.

Κόκκινο βιβλιαράκι αλά… Μάο

“Δεν είμαι Μαοϊστής, αλλά επειδή πάντα είχα ένα μικρό κόκκινο βιβλιαράκι που με ρώταγαν όλοι «τι είναι αυτό;», λέω να το μεταφέρω. Θα βγάλουμε λοιπόν ένα μικρό κόκκινο βιβλιαράκι που θα είναι το κόκκινο βιβλιαράκι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Θα βγει μέσα στο καλοκαίρι και θα έρθει σε εσάς, γιατί αυτό που προέχει είναι να πάμε στην κοινωνία, να τους πούμε αυτά που θέλουμε και είμαι σίγουρος ότι αν το πούμε, εάν το συζητήσουμε με τον κόσμο, θα καταλάβουν ότι εδώ έχουν μια λύση για το αύριο των παιδιών τους και των αδελφών τους”.

Από τους συνέδρους εγκρίθηκε το καταστατικό του κόμματος, το κείμενο θέσεων, καθώς και το κείμενο συμπερασμάτων.

Από το τριήμερο συνέδριο ξεχώρισαν οι ομιλίες των Πέτρου Τατσόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι έκαναν άνοιγμα προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς και τα μηνύματα των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι επιδοκίμασαν το πολιτικό εγχείρημα Θεοδωράκη.

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

Το παρατεταμένο χειροκρότημα είναι για όλους αυτούς που ήρθαν από μακριά, που άφησαν τα σπίτια τους και για όλους εμάς που τους επόμενους μήνες θα μεταφέρουμε το μήνυμα στην πόλη, στο χωριό, σε κάθε μέρος της Ελλάδας ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει.

Η μεγάλη αλλαγή, που ανέτρεψε τα προσωπικά μας σχέδια, θα μας παρασύρει όλους ώστε να ποτίσουμε και το πολιτικό σύστημα και τελικά την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ. Η ευθύνη είναι τεράστια, αλλά τη μοιραζόμαστε.

Θέλω να πω κάτι για να μην σας το στέλνω γραπτώς και το είπα σε κάποιους που με ρώτησαν έξω “τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα; Αν θα πηγαίνουμε στις Περιφέρειες, να συναντάμε τα Επιμελητήρια, να συναντάμε τις Αρχές και γενικά να κάνουμε τα ευχολόγια ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, αν ψηφίζετε το ΠΟΤΑΜΙ και οι άλλοι είναι κακοί”. Λοιπόν, το σχέδιο είναι διαφορετικό. Γιατί όπως έχετε αντιληφθεί και το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά όλοι -εννοώ τα media, τα κόμματα και τα λοιπά- εδώ υπάρχει ένα σχέδιο και το σχέδιο είναι το εξής και σας το λέω, γιατί πρέπει να συμβάλλετε πάρα πολύ σε αυτό το σχέδιο:

Εμείς δεν θα γίνουμε ένας περιοδεύων πολιτικός θίασος που θα πηγαίνουμε στην επαρχία και θα υποσχόμαστε τα πάντα. Δεν μας αρέσει αυτό. Ούτε να πηγαίνουμε απλώς για να δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα εναντίον των άλλων. Αυτό που θα κάνουμε και αυτό που θα κάνει η Πανελλήνια Επιτροπή, αυτό που θα κάνουν οι τοπικές ομάδες εθελοντών από εδώ και στο εξής, είναι: θα παρεμβαίνουμε σε συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, υποδεικνύοντας συγκεκριμένες πρακτικές ρεαλιστικές, επαναστατικές λύσεις. Δηλαδή εγώ δεν θα πηγαίνω στα πανηγύρια, δεν θα πηγαίνω σε μνημόσυνα, γάμους, κηδείες, όλα αυτά που κάνουν να δημιουργούν μια αίσθηση ότι το ΠΟΤΑΜΙ είναι παντού και να βάζουμε και κάποιες ανακοινώσεις επί παντός επιστητού.

Τι θα γίνεται; Θα βρίσκουμε σε μια περιοχή είτε ένα πρόβλημα είτε ένα θετικό παράδειγμα, θα το εξειδικεύουμε θα το παρουσιάζουμε, θα τα ετοιμάζουμε όλα και θα πηγαίνουμε στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Κω, στη Λήμνο, στα νησιά, παντού και θα λέμε “γι’ αυτό το πρόβλημα εμείς έχουμε αυτή τη λύση, η οποία μπορεί να γίνει τώρα”. Και αντιστοίχως θα προβάλλουμε και τις θετικές ενέργειες.

Το είπα χτες σε κάποιους δημοσιογράφους και μου λένε “αυτό ακούγεται ως πολιτικός ακτιβισμός”, τους λέω “δεν με φοβίζουν οι λέξεις. Αν τον θέλετε πολιτικό ακτιβισμό, πολιτικό ακτιβισμό. Αλλά εμείς δεν θα μείνουμε στα γραφεία της Αθήνας να βγάζουμε δελτία Τύπου και ανακοινώσεις σε πράγματα δευτερεύουσας σημασίας, σε πράγματα που θρέφουν ίσως τα media, θρέφουν ένα πολιτικό προσωπικό, αλλά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα για τη χώρα”.

Άρα τελειώσαμε με την εσωστρέφεια, τελειώσαμε με τις συναντήσεις. Θα πάτε, θα βγάλετε κάποια στιγμή όπως και το καταστατικό ορίζει τις νέες τοπικές ομάδες εθελοντών, θα δουλέψουμε, θα έρθουν κάποιοι άνθρωποι και έχουμε πει ότι τέσσερις από τους περιφερειακούς θα έρθουν στο κεντρικό όργανο, στη Συντονιστική Επιτροπή. Και αυτοί θα αλλάζουν κυκλικά, θα περάσουν όλοι οι περιφερειακοί. Γιατί αυτό μας ενδιαφέρει εμάς: να μεταφέρεται ο παλμός της κοινωνίας, της περιφέρειας, της πόλης, του χωριού εκεί που θα κινούμε τα νήματα και αυτό δεν θα γίνεται από κάποιους επαγγελματίες. Θα γίνεται από εσάς.

Αυτό που χρειάζεται το επόμενο διάστημα είναι να τελειώσουμε με τις συζητήσεις τις εσωτερικές και να πάμε σε αυτό που είναι το πάρα πολύ μεγάλο, σε αυτό που είναι υποχρέωσή μας.

Γίνονται δημοσκοπήσεις αυτή την εποχή. Τα στοιχεία τα εκλογικά -γιατί κάποιοι που ξέρουν από έρευνες το ξέρουν αυτό- δεν έχουν καμία αξία. Δηλαδή ένα μήνα μετά τις εκλογές ο κόσμος επαναλαμβάνει είτε από αντίδραση αυτά τα οποία έχει κάνει ή δημιουργεί κάποιες ψεύτικες συμπεριφορές γιατί δεν του άρεσε το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν στοιχεία όμως που έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία και θέλω να σας πω τρία στοιχεία από αυτά. Το ένα είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως από το τι ψήφισε στις ευρωεκλογές, θεωρεί θετικό το ότι υπάρχει το ΠΟΤΑΜΙ στη χώρα. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα το δείτε τις επόμενες μέρες δημοσιευμένο. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία μας.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι πολύ περισσότεροι από όσους μας ψήφισαν, πολύ περισσότεροι –και όταν λέω πολύ περισσότεροι εννοώ πολλές φορές περισσότεροι, ανάλογα με το τι διαβάζει ο καθένας από τέσσερις μέχρι έξι φορές περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν το ΠΟΤΑΜΙ- λένε ότι το ΠΟΤΑΜΙ είναι στη σκέψη τους για να το πιστέψουν και να το ψηφίσουν την επόμενη φορά, με βάση βέβαια τη συμπεριφορά του. Δηλαδή η δεξαμενή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι τεράστια. Αυτό να έχετε στο μυαλό σας και θα το δείτε τις επόμενες μέρες, για λόγους δεοντολογίας δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα στοιχεία, θα το δείτε καταγεγραμμένο σε έρευνες που γίνονται.

Και το τρίτο είναι ότι ο λόγος μας όπως εκφράζεται από εμένα, αλλά στη συνέχεια θα εκφράζεται και από όλους σας, είναι αυτή τη στιγμή ο λόγος που έχει η μεγαλύτερη θετική ανταπόκριση στην κοινωνία, μέσα από αυτό που λένε δημοτικότητες των πολιτικών. Ο κόσμος δηλαδή ακούει πολύ προσεκτικά τους εθελοντές, τον επικεφαλής και το ΠΟΤΑΜΙ.

Και αυτό θα πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Κόβουμε την εσωστρέφεια, κόβουμε τις εσωτερικές συζητήσεις, το καταστατικό μας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε πιθανά λάθη και αβλεψίες που έχουν γίνει, κάθε μέρα να είμαστε καινούργιοι και από τώρα και στο εξής και μέχρι το φθινόπωρο να αποκτήσουμε το προβάδισμα που πρέπει, μιλώντας στην κοινωνία.

Θα βγουν κείμενα τα οποία θα σας έρθουν τις επόμενες μέρες -για να είναι μια αφορμή όταν πηγαίνεις στην παραλία να πιάνεις κουβέντα με τη διπλανή καρέκλα!- θα βγει ένα κόκκινο μικρό βιβλιαράκι έτσι το έχω φανταστεί, αν και δεν είμαι Μαοϊστής.

Δεν είμαι Μαοϊστήςμ αλλά επειδή πάντα είχα ένα μικρό κόκκινο βιβλιαράκιμ που με ρώταγαν όλοι «τι είναι αυτό;», λέω να το μεταφέρω. Θα βγάλουμε λοιπόν ένα μικρό κόκκινο βιβλιαράκι που θα είναι το κόκκινο βιβλιαράκι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Θα βγει μέσα στο καλοκαίρι και θα έρθει σε εσάς, γιατί αυτό που προέχει είναι να πάμε στην κοινωνία, να τους πούμε αυτά που θέλουμε και είμαι σίγουρος ότι αν το πούμε, εάν το συζητήσουμε με τον κόσμο, θα καταλάβουν ότι εδώ έχουν μια λύση για το αύριο των παιδιών τους και των αδελφών τους.

Σας ευχαριστώ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet