«Θύελλα» στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Πολιτική

«Θύελλα» στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Αρνήθηκε ότι είχε αρμοδιότητες σε εξοπλιστικά η κα Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε ψεύτη και λασπολόγο τον κ. Καμμένο.

Σύμφωνα με διαρροές της Ν.Δ., «σε κανένα από τα ουσιώδη ερωτήματα δεν απάντησε ο Τσίπρας».

Για συντονισμένο κρεσέντο των ΜΜΕ, ενάντια στην κυβέρνηση μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο και κατηγόρησε πως το ακολουθεί.

«Μαζί ήρθατε, μαζί θα φύγετε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κ. Τσίπρα και Καμμένο, παίρνοντας τον λόγο μετά τον Πάνο Καμμένο.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα αναζητήσει τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, θύμισε την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, που όπως είπε «έλυνε κι έδενε στο ΥΠΕΘΑ. Σήμερα είναι στη φυλακή. Μετά απ’ όλα όσα έγιναν επί υπουργίας του, απαγορεύτηκε η δραστηριοποίηση μεσαζόντων. Εσείς τους ξαναφέρατε. Μπορείτε να κάνετε τους συνειρμούς».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλωσόρισε την παρουσία του πρωθυπουργού, αναρωτήθηκε όμως αν πρόκειται για δική του βούληση ή «αν το κάνετε επειδή σας εκβίασε ο κυβερνητικός σας εταίρος». Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκολλητική ουσία τον δυο είναι η εξουσία, όμως υπογράμμισε παράλληλα πως «Κατέληξαν ο ένας όμηρος του άλλου. Όπως ήρθατε έτσι θα φύγετε και μαζί».

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα, η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ο οποίος υποστήριξε ότι ο πατέρας του φερόμενου ως μεσάζοντα στην πώληση, Βασίλη Παπαδόπουλου, είναι γνωστός στη Νέα Δημοκρατία, καθώς συμμετείχε σε αποστολή το 1991 στη Ρωσία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Είπε μάλιστα ότι ο δικηγόρος του είναι βουλευτής της Ν.Δ.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για… ΚΨΜ δεν είναι. «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Άμυνας», υπογράμμισε.

«Για καραμπινάτη υπόθεση μίζας» έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας υποστηρίζοντας ότι ήταν διακρατική συμφωνία και αφορούσε τη πώληση 300.000 βλημάτων.

«Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας», είπε. «Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων, ενώ η Ελλάδα θα παρέδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.

Για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, την οποία όπως είπε, η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως φαινόμενο διαφθοράς μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με βαριά ευθύνη διαφθοράς. Και ευθύνη έχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών στο βαθμό που του αναλογεί αλλά και ο πρωθυπουργός και πρέπει να τις αναλάβει», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι ενώ έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για κύρωση συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, αγνόησε ότι ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες, κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών».

«Το κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό αποδεικνύεται στα βήματα που έγιναν και ερευνά σήμερα η ελληνική Βουλή. Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Τέλος, ο Κώστας Τασσούλας έκανε λόγο για σοβαρές σκιές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τον ρόλο του υπουργού Άμυνας, αλλά και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet