«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε δύο νέες δημοσκοπήσεις – Εκτός Βουλής ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι
Πολιτική

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε δύο νέες δημοσκοπήσεις – Εκτός Βουλής ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το Έθνος, για τις ευρωεκλογές, η διαφορά ανέρχεται στο 4,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 20,2% και τη Ν.Δ. 24,3%, ενώ σε δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, για τις εθνικές εκλογές, η διαφορά διαμορφώνεται σε 5,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 24,5% και τη Ν.Δ. 30%.

Η δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για τις Ευρωεκλογές

Στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» στη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research πρώτο κόμμα είναι η Ν.Δ., ενώ το όριο του 3% δεν συγκεντρώνουν ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές:

Ν.Δ.: 24,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
Χρυσή Αυγή: 8,1%
Κίνημα Αλλαγής: 5,5%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 2,9%
Το Ποτάμι: 2,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%
Λαϊκή Ενότητα: 1,4%

Επίσης το 11,2% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το 5,2% «δεν ψηφίζω».

Το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές, ενώ το 26% θα ψηφίσει άλλο κόμμα. 7% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Παράλληλα το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι 60% και 37%.

Η δημοσκόπηση της Prorata για τις εθνικές εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%, και το ΚΚΕ με 5,5%. Στην έρευνα δεν καταγράφονται απαντήσεις πρόθεσης ψήφου στους ΑΝ.ΕΛ. (0%), ενώ εκτός Βουλής μένει και το Ποτάμι με 0,5%.

Στην πρόθεση ψήφου αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).

Σε ερώτηση «η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού, πώς αποτιμάται την πρωτοβουλία;» το 67% απάντησε ότι τη βλέπει θετικά, το 28% αρνητικά και το 5% απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Θετικά αποτιμά το μέτρο το 87% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 53% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., αρνητικά το 9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 42% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet