Κλείνουν ένα ένα τα “μέτωπα” της Ελλάδος με τους θεσμούς
Πολιτική

Κλείνουν ένα ένα τα “μέτωπα” της Ελλάδος με τους θεσμούς

Με το νέο γύρο διαπραγμάτευσης στο Brussels Group να είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη, ελληνικές πηγές κάνουν λόγο για σημεία σύγκλισης, βάσει των οποίων εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια αρχική συμφωνία έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας,

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες Μανώλης Σπινθουράκης, οι εν λόγω πηγές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης, τόσα που να τους επιτρέπουν ως το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μια αρχική συμφωνία, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί υπό την έγκριση του Eurogroup για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση.

Μεταξύ των πεδίων στα οποία υπάρχει, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, σύγκλιση είναι τα φορολογικά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταλήγουμε σε τρεις συντελεστές ΦΠΑ, ωστόσο γίνεται «παζάρι» για τα προϊόντα που θα μπουν σε κάθε συντελεστή.

Στο ασφαλιστικό, οι ίδιες πηγές μιλούν για συμφωνία επί της αρχής για αύξηση των μέσων ορίων συνταξιοδότησης, αρχής γενομένης από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Σημάδια σύγκλισης εντοπίζονται επίσης στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet