“Κλειδώνουν” οι υποψηφιότητες και ξεκινά η μάχη ηγεσίας στη Ν.Δ.
Πολιτική

“Κλειδώνουν” οι υποψηφιότητες και ξεκινά η μάχη ηγεσίας στη Ν.Δ.

Λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων εν όψει της εκλογής νέου προέδρου στη Ν.Δ.

Στην κούρσα της διαδοχής βρίσκεται επισήμως ο Β.Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν ο πρώτος που δήλωσε «παρών» στη διαδικασία, αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του στις 11 το πρωί, ενώ λίγη ώρα αργότερα (12:30) θα ακολουθήσει και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται στον β΄ γύρο, εάν απαιτηθεί για την ανάδειξη προέδρου, και ότι θα επικρατήσει του ανθυποψηφίου του. Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι δυσάρεστο να μην καταφέρει να καταθέσει υποψηφιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα στεναχωρηθώ αν δεν συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές. Είναι μια δεξιά υποψηφιότητα, αλλά ήταν καλός υπουργός» ανέφερε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η απόφασή του ήταν «επιλογή σταθερότητας που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα». Δήλωσε επίσης ότι κατά την άποψή του ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος, τονίζοντας πως αν ήθελε κάτι τέτοιο «θα το είχε κάνει και ως γραμματέας» της Ν.Δ.

Όσον αφορά στον Απ. Τζιτζικώστα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι θέλει να κάνει και ότι περιμένει να ακούσει τις απόψεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη είναι στο αέρα και πως ο πρώην υπουργός συνεχίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης των απαιτούμενων 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνόδευσε την υποψηφιότητά του από μόλις 50 υπογραφές, καθώς έκρινε σκόπιμο να αποφύγει την επίδειξη ισχύος απέναντι στους άλλους υποψηφίους. Ωστόσο, στελέχη που βρίσκονται κοντά του υποστηρίζουν ότι οι δεσμευμένες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής είναι τουλάχιστον τριπλάσιες, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές στήριξη από εν ενεργεία βουλευτές ή περιφερειάρχες.

Στο παιχνίδι των υποψηφιοτήτων ενεπλάκη την Πέμπτη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εμφανιζόταν να δέχεται πιέσεις από γαλάζιους βουλευτές να συμμετάσχει στη μάχη της διαδοχής και από το επιτελείο του φρόντιζαν να συντηρούν ένα νεφελώδες σκηνικό ως προς το ενδιαφέρον του. Στενοί συνεργάτες του πάντως σημείωναν ότι ο επίτροπος επιστρέφει προγραμματισμένα στην Αθήνα, προκειμένου τη Δευτέρα να μεταβεί στην Κροατία για το προσφυγικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδοχικές συναντήσεις με υποψηφίους και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος είχε την Πέμπτη, για πρώτη φορά κατά τη μετεκλογική περίοδο, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια που ζύγιζαν δικές τους υποψηφιότητες, ενώ νωρίτερα τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης. Ενδέχεται, δε, να συναντηθεί σήμερα και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet