Κοτζιάς για τουρκικό πλοίο: Ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών
Πολιτική

Κοτζιάς για τουρκικό πλοίο: Ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Μυστήριο καλύπτει επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στόχο είχε ύποπτο φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία στα ανοικτά της Ρόδου.

Το περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται από πλήθος ερωτηματικών, εξελίχθηκε σε κεντρικό θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιχειρούν να προσδώσουν στην υπόθεση διαστάσεις θερμού επεισοδίου και να στήσουν σκηνικό έντασης στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών.

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές, σύμφωνα με Τα Νέα, βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη αντίδραση μετά και τη διαφαινόμενη πρόθεση της Άγκυρας να μεταφέρει την ένταση σε διπλωματικό επίπεδο.

Όπως τονιζόταν με έμφαση, η Αθήνα προκρίνει τη στάση νηφαλιότητας και στρέφει την προσοχή της στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet