Κόντρας συνέχεια για όσα… συνέβησαν εις Παρισίους
Πολιτική

Κόντρας συνέχεια για όσα… συνέβησαν εις Παρισίους

Συνεχίζεται η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι με την αξιωματική αντιπολίτευση να υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει αστειότητες τους ισχυρισμούς και να επιμένει ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβει το πόθεν έσχες της συζύγου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. «ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας».

Κατηγορεί για σιωπή τους κ.κ. Τσακαλώτο και Καμμένο και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι ήταν «θέληση του πρωθυπουργού να μην ανακοινωθεί το ταξίδι που έκανε στο Παρίσι». Σημείωσε ότι «και άλλα ταξίδια δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανακοινώνουμε», ενώ έκανε λόγο για «λάσπη και συκοφαντία», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση, καθώς οι συναντήσεις και ο λόγος για τον οποίο έγιναν επιβεβαιώθηκαν από όλες τις πλευρές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι είναι «υπό κατάρτιση» η συμφωνία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους με την επενδυτική τράπεζα Rothschild.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε με επιστολή του από τον ΟΔΔΗΧ να εξεύρει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και δύο ημέρες αργότερα, ο ΟΔΔΗΧ υπέδειξε τον όμιλο Rothschild. Αυτό που απομένει, είπε, είναι η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αστειότητες τα περί μυστικής συνάντησης

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι οι «αστειότητες» περί μυστικής επίσκεψης στο Παρίσι πλέον έχουν περάσει «στο επίπεδο του παραληρήματος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εξηγεί, μάλιστα, ότι είναι «λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχηγός του κόμματος, κ. Μητσοτάκης, κρύβει το πόθεν έσχες της συζύγου του, λες και πρόκειται για προσωπικό δεδομένο, ενώ είναι εκ του νόμου υποχρέωσή του να το καταθέσει».

Τέλος, θέτει το ερώτημα «πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα κρύβεται πίσω από τις ασυνάρτητες ανακοινώσεις του κόμματός του και τις δηλώσεις των στελεχών του».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet