Μαξίμου: Αναμένοντας το τελεσίγραφο για τα νέα μέτρα
Πολιτική

Μαξίμου: Αναμένοντας το τελεσίγραφο για τα νέα μέτρα

Εν αναμονή της πρότασης των θεσμών τελούν στην κυβέρνηση μετά το χθεσινό EuroWorking Group και τις πληροφορίες ότι η πρόταση θα δοθεί σήμερα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που μετά το 2018 προκύψει απόκλιση στους στόχους του προγράμματος.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομίλησε το naftemporiki.gr αργά χθες το βράδυ συνέστησε υπομονή «μέχρι να δούμε ολόκληρη την πρόταση», σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι ακόμη ασαφές αν η Αθήνα καλείται να νομοθετήσει τα μέτρα με ρήτρα αναίρεσης ή τον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων, εντός του οποίου θα περιλαμβάνονται τα μέτρα και ο οποίος θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το δημοσιονομικό μονοπάτι που προτείνουν οι θεσμοί για μετά το 2018 και τι θα γίνει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την απομείωση του χρέους. «Όλα τα παραπάνω», συνέχισε το ίδιο στέλεχος, «είναι απολύτως σημαντικά για την τελική μας απόφαση».

Η πρώτη πάντως αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στο Λονδίνο, εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα είναι ανάγκη να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της το συντομότερο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αρχίσει ξανά συζητήσεις με μια νέα ομάδα Ευρωπαίων ηγετών, καθώς επίκειται μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες».

«Αυτό είναι ένας καλός λόγος για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, παρά να παίξουμε το επικίνδυνο παιγνίδι της αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών» στις χώρες αυτές, εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet