Μαξίμου: Δεν υπάρχουν μέτρα – «φωτιά» στο τραπέζι
Πολιτική

Μαξίμου: Δεν υπάρχουν μέτρα – «φωτιά» στο τραπέζι

Δεν υπάρχουν πέντε, έξι ή επτά μέτρα – «φωτιά» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός και αφορούν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ υπάρχει μία και ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πρωθυπουργικοί κύκλοι.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας πολιτικής και οικονομικής εφημερίδας «Αγορά», οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση πέντε συγκεκριμένες δομικού χαρακτήρα ενέργειες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για:

  • Την κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Την αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, πλην εκείνων της «άγονης γραμμής».
  • Τη διάθεση των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών για την αποπληρωμή χρέους.
  • Την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
  • Την επίσπευση της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, με τους δύο ηγέτες να συνομιλούν για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έστεν Μπαρθ Άιντα.

Οι πρωθυπουργικοί κύκλοι, τέλος, διαψεύδουν ότι ο πρωθυπουργός είχε οποιαδήποτε επαφή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, καθώς και τις φήμες ότι υπήρξε οποιοδήποτε θέμα ή υποβολή παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet