Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν
Πολιτική

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν

Τη στήριξή του στην Ελλάδα, στον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας της, εξέφρασε κατά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Πέμπτης, μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας, σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

18:45: Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος, καθώς και  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσουν σε λίγη ώρα στην Πνύκα για το μέλλον της Ευρώπης.

18:41: Στην ερώτηση για το ρόλο του ΔΝΤ, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε: Δεν νομίζω ότι είναι σωστό το ΔΝΤ να παρεμβαίνει στα ευρωπαϊκά πράγματα και να εποπτεύει ευρωπαϊκές χώρες και τις οικονομίες τους. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαικών χωρών και μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και κυβερνήσεων. Σημείωσε, δε: Από τον Ιανουάριο του 2018 ελπίζω να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να συνεχίσει να επικρατεί η αλληλεγγύη, κάτι που θα οδηγήσει μοιραία στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επανέλαβε ότι το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να θέσει νέους όρους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις και με το ΔΝΤ, ανέφερε. Ας λειτουργήσουμε ευρωπαϊκά, είπε, υπενθυμίζοντας την πρότασή του για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

18:38: Σε ερώτηση για το ρόλο του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι αναμένουμε να δούμε την απόφαση που θα πάρει για την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα. Η συμβολή του Ταμείου σε προγράμματα στην Ευρώπη θα πρέπει να αποτιμηθεί με βάση τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα γιατί δεν ήταν πάντα θετική η συμβολή, σημείωσε. Η Ευρώπη, αν θέλει να λύνει προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει πρώτα να μπορεί να λύνει με τις δικές της δυνάμεις και τα δικά της χρηματοδοτικά εργαλεία, τα δικά της προβλήματα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

18:26: Είναι η ώρα για να μιλήσουμε για τη Νέα Ευρώπη, σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει τις συζητήσεις με τις 8 χώρες για μια διαρθρωμένη μόνιμη συνεργασία και παρατήρησε ότι επιθυμεί την ενσωμάτωση και άλλων χωρών. Πρέπει να μείνουμε ανοιχτοί στις ξένες επενδύσεις, επισήμανε ο γάλλος πρόεδρος. Η Ευρώπη, επειδή δείξαμε αποφασιστικότητα, βγαίνει από την κρίση και πιστεύω ότι θα πρέπει να γυρίσει σελίδα υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα να γίνουν σημαντικά βήματα. Εχω αναλάβει δεσμεύσεις ενώπιον του γαλλικού λαού, τόνισε και υπογράμμισε ότι στον λόφο της Πνύκας θα μιλήσουμε για την Ευρώπη. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 να είναι έτος προόδου, φιλόδοξου για την Ευρώπη.

18:23: Υπάρχουν κάποια στοιχεία, ίσως αναιμικά ακόμη, αλλά δείχνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα θα πρέπει και το ΔΝΤ να μην παρουσιάσει νέα αιτήματα και το Εurogroup να αναλάβει μέτρα για την ελάφρυση του χρέους. Όπως τόνισε, οι συζητήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν το 2018. Σημείωσε, ακόμη, ότι η γαλλία θα στηρίξει τις επενδύσεις για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, ανέφερε ότι αύριο θα ενισχυθεί η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα με την συμβολή της γαλλικής αναπτυξιακής τράπεζας. Αναφέρθηκε ακόμη στους επιχειρηματίες που έχουν έρθει μαζί του στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να στηριχθούν οιμεταρρυθμίσεις και να επιστέψει η απασχόληση σε μεγαλύτερα ποσοστά. Τόνισε, δε, ότι η Γαλλία έχει επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλαδα και τώρα θα την στηρίξει στην επιστροφή στην ανάπτυξη.

18:20: Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην στενή σχέση που έχουν οι δύο χώρες και οι δύο λαοί, ειδικά στον πολιτισμό. Γνωρίζω ότι πολλοί έλληνες μαθητές επιλέγουν την γαλλική γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα, κι ελπίζω αυτό να ενισχυθεί, είπε για παράδειγμα ο κ. Μακρόν.

18:18: Συζητήσαμε και για την Τουρκία, πόσο σημαντική είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια διαμόρφωσης θετικής ατζέντας μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερη αξία η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και για τους λαούς των χωρών μας, αλλά και για την προώθηση δημοκρατικών αξιών στην γείτονα χώρα.

18:15: Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε το γεγονός ότι μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν ήρθαν εκπρόσωποι σημαντικών γαλλικών εταιριών. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, η ενέργεια, η αγροτική ανάπτυξη, η άμυνα και οι μεταφορές.

18:12: Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι ελπίζει πως και οι θεσμοί θα συμβάλλουν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Οι επενδυτές μας εμπιστεύονται πλέον, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε την επιτυχία της Ελλάδας στην έξοδό της στις αγορές. Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι θετικό για τους λαούς όλης της Ευρώπης.

18:11: Ο γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή, είπε ο κ. Τσίπρας. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, όπως δείχνουν και όλα τα στοιχεία για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε στο τέλος της περιπέτειας, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο στόχο του ρυθμού ανάπτυξης 2% για φέτος.

18:09: Ο πρωθυπουργός συλλυπήθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα στις γαλλικές Αντίλλες. Στη συνέχεια τόνισε ότι με τον γάλλο πρόεδρο συζήτησαν για την εμβάθυνση της ιστορικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Σημείωσε, ακόμη, τη στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας στο προσφυγικό.

18:07: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών και ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου.

16:40: Σε εξέλιξη οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον έλληνα πρωθυπουργό. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00). Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.

15:52: Η Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό και προσβλέπω στις συζητήσεις μας για την έξοδο σας από την κρίση. Μετά από τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει να βγούμε από την κρίση. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, είπε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

15:48: Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που βρίσκεσαι εδώ, παρά το γεγονός ότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα της καταστροφής στις Γαλλικές Αντίλλες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον γάλλο πρόεδρο.

15:47: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει την έξοδο και της Ευρώπης από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός

15:46: Ορόσημο για τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις που είναι στενές παραδοσιακά η επίσκεψή σας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον γάλλο πρόεδρο.

15:42: Ο πρωθυπουργός και ο γάλλος πρόεδρος είχαν θερμή χειραψία και ασπασμό στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

15:41: Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου για να υποδεχθεί τον Εμανουέλ Μακρόν.

14:38: Κατ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων. Εν συνεχεία ο κ. Μακρόν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 15:30.

14:21: Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε συγκινημένος για την υψηλή διάκριση και ευχαρίστησε για την τιμή. Χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για την κρίση. Μίλησε για την αναγκαία ισορροπία που πρέπει να βρεθεί μεταξύ μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών στην ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάποιες χώρες – μέλη αμφισβητούν τις βασικές αξίες της. Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται σε λιγότερα κοινωνικά δικαιώματα, χρειαζόμαστε περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα, επισήμανε. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο φιλόδοξη, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χτίστηκε με συνεχείς αλλαγές. Η Γαλλία θα στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

14:20: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος στον Εμανουέλ Μακρόν.

14:09: Ο Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε στην Ελλάδα τον γάλλο πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή του, τόσο σε ό,τι αφορά τη χώρα του, όσο και την Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον γάλλο πρόεδρο να συνεχίσει την παράδοση των γάλλων ηγετών που θεμελίωσαν τη σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για τη συμβολή του το 2015 για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη. Σας ζητάμε να διαδραματίσετε τον ιστορικό σας ρόλο μέσα στην Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ενώ σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι χρειάζονται θεσμικές αλλαγές, ενίσχυση της ανάπτυξης και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων στην ΕΕ.

14:03: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του συνόδεψαν τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μπριζίτ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και εν συνεχεία μέσα στο κτίριο.

13:55: Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ. Έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων και εν συνεχεία οι δύο Πρόεδροι επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα των Ευζώνων.

13:42: Ο γάλλος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ενώ τιμές απέτεισε μικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

13:39: Η προεδρική λιμουζίνα έφθασε στο Σύνταγμα. Τον Μανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

13:11: Η λιμουζίνα του προεδρικού ζεύγους καθώς και ολόκληρη η γαλλική αυτοκινητοπομπή αναχώρησαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

13:02: Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας βγήκε από το αεροσκάφος. Στην υποδοχή του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γάλλος πρεσβευτής Κριστόφ Σαντεπί.

12:50: Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πρόγραμμα του Μακρόν

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21.00-23.00).

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με έλληνες και γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα

«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα, σήμερα και αύριο, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί το μεσημέρι, ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστο. Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό και έχουν στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Παράλληλα, σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Tον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια. Επίσης, αργά χθες το βράδυ, σημειώθηκε επίθεση με μπογιά από αγνώστους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι μετακινήσεις του κ. Μακρόν αποτελούν ένα καίριο ζήτημα στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Οσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επίσης, την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων αποφάσισε η αστυνομία από τις 7:00 σήμερα το πρωί τις 12:00 τα μεσάνυχτα, σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο αεροδρόμιο και σε όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι την Αθήνα, που θα ακολουθήσει κατά την άφιξή του ο κ. Μακρόν.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, κάθε συγκέντρωση στα εξής σημεία:

Στην περιοχή του δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Στο τμήμα της Αττικής Οδού, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων της Αττικής Οδού και της Λ. Κατεχάκη, καθώς και στις γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις που υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα Αθηνών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet